DIADES GASTRONÒMIQUES

DIADES GASTRONÒMIQUES

 •  Jornades gastronòmiques

  Sant Carles de la Ràpita , sempre ha sigut un poble de grans tradicions culinàries, gracies a la seva situació privilegiada. La gastronomia de la zona, és íntimament unida amb l’ecosistema del Delta i la conservació de l ‘espai natural, i és per això que hi ha un gran esforç per a fer-se conèixer a nivell de productes de les Terres de l’Ebre.

   Les jornades i dies gastronòmics són un clar exemple. Durant anys, hi ha hagut   diferents productes i cuina típica

  Calendari d’activitats gastronòmiques

  Jornada gastronòmica de la galera del 14 Febrer al 9 de Març

  Jornada gastronòmica de lescamarlà mes d’Abril

  Ruta del tast del 27 al 30 de Juny i del 4 al 7 de Juliol

  Jornada del pop i de l'arròs mes de Setembre

  Diada i jornada del llagostí 29 novembre

  Jornades del Llagostí del 22 novembre al 8 desembre

   

  Jornada de la Galera i Ostra

  És una celebració que pretén donar un homenatge a la galera, anomenada també el llagostí pobre.  La galera és un crustaci poc conegut, però, d’una qualitat extraordinària, similar al llagostí, amb un aspecte menys atractiu i un preu menys baix.

  És per aquest motiu que, gracies als nostres prestigiosos cuiners, on hi hauran diferents preparacions de galera. Es dona més valor a la galera més grossa i plena. Es prepara fregida, a la planxa, en forma de sopa o com a acompanyant per a l’arròs amb verdura.

  També, hi ha diversos productes agroalimentaris de Terres de l’Ebre, que ens acompanyen activament en aquesta celebració per a promocionar els nostres famosos arrossos, que es cuinen amb galera, olis, etc... i no ens oblida-se’m dels nostres vins de denominació d’origen de la Terra Alta.

   

  Jornada del llagostí

  Sense dubte, la jornada del llagostí és la més esperada de part del públic. Ens pensem que actualment, podem dir que parlem de consolidació d’una jornada que cada any desperta la curiositat dels mitjans de comunicació, aproximant més gent del poble, dels voltants i altres comunitats.

  En aquesta edició, els gastrònoms ens ofereixen una cuina creativa i fàcil, que ens despertarà els sentits.   La cooperativa de vi de la Terra Alta, ens acompanyarà amb els vins de Denominació d’Origen.

  El nostre objectiu és de promocionar la consumació dels productes de la nostra terra, i  es per aquest motiu, que l’oli i l’arròs estan presents en aquest esdeveniment. A tot això, és té que adjuntar  un valor natural dels productes i del nostre paisatge. Aquesta és la raó, per la qual els nostres cuiners volen mantenir vivent la tradició de la jornada del llagostí, la difusió del país i entre altres els nostres visitants, una cuina rica i plena de sabors.

   

  Ruta del tast

  Descripció: la ruta del tast, no es exactament una jornada gastronòmica, però és íntimament unida amb esta. La ruta del tast, té una durada de dos fins de setmana  , on tot el mon podrà gaudir de la gastronomia selecta. En aquest cas, el mateix usuari es desplaçarà en el mateix establiment per a poder degustar i conèixer al mateix temps el nostre poble. A demés, durant aquests dies, esperem transmetre els nostres valors, tradicions i la nostra singularitat com a territori.Terres de l'Ebre Guanya un viatge amb #saboreaespaña Conta'ns la teva aventura Sant Carles de la Ràpita