DIADES GASTRONÒMIQUES

DIADES GASTRONÒMIQUES

 •  Jornades gastronòmiques

  Sant Carles de la Ràpita , sempre ha sigut un poble de grans tradicions culinàries, gracies a la seva situació privilegiada. La gastronomia de la zona, és íntimament unida amb l’ecosistema del Delta i la conservació de l ‘espai natural, i és per això que hi ha un gran esforç per a fer-se conèixer a nivell de productes de les Terres de l’Ebre.

   Les jornades i dies gastronòmics són un clar exemple. Durant anys, hi ha hagut   diferents productes i cuina típica

   

  Calendari d’activitats gastronòmiques

  Jornades gastronòmiques de la GALERA  TTEE del 12 Febrer al 6 de Març

  Ruta de la TAPA MARINERA TTEE 13 al  23 Març

  FÒRUM Turístic 23 de Març

  Jornades gastronòmiques de l'ESCAMARLÀ del 2 al 30 d’Abril

  VERMUT de l’ESCAMARLÀ 2 d’Abril  

   Setmana BIO  20 – 29 de maig  

   FESTA DEL MAR degustcaions amb activtas nàutiques amb preus especials 18 i 19 juny

   Ruta del tast  “TASTAMAR” 23, 24,25 i 26 de Juny i 30 juny, 1, 2 i 3 de Juliol

  MERCAT D’ALIMENTS ECOLÒGICS 11 de Setembre 

  Jornada del POP I DE L'ARRÒS del 17 de setmebre al 12 d’Octubre

  TAPA A LA CARTA dia mundial de la Tapa 29 de Setembre   

  Diada del LLAGOSTÍ 12 de  novembre

  Jornades del LLAGOSTÍ del 12 de novembre al 11 desembre 

  Altres activitat d’interès

   REGATA DEL DELTA 23 i 24 Abril               

  TRIATLÓ 24 Abril 

  Jornada de la Galera i Ostra

  És una celebració que pretén donar un homenatge a la galera, anomenada també el llagostí pobre.  La galera és un crustaci poc conegut, però, d’una qualitat extraordinària, similar al llagostí, amb un aspecte menys atractiu i un preu menys baix.

  És per aquest motiu que, gracies als nostres prestigiosos cuiners, on hi hauran diferents preparacions de galera. Es dona més valor a la galera més grossa i plena. Es prepara fregida, a la planxa, en forma de sopa o com a acompanyant per a l’arròs amb verdura.

  També, hi ha diversos productes agroalimentaris de Terres de l’Ebre, que ens acompanyen activament en aquesta celebració per a promocionar els nostres famosos arrossos, que es cuinen amb galera, olis, etc... i no ens oblida-se’m dels nostres vins de denominació d’origen de la Terra Alta.

   

  Jornada del llagostí

  Sense dubte, la jornada del llagostí és la més esperada de part del públic. Ens pensem que actualment, podem dir que parlem de consolidació d’una jornada que cada any desperta la curiositat dels mitjans de comunicació, aproximant més gent del poble, dels voltants i altres comunitats.

  En aquesta edició, els gastrònoms ens ofereixen una cuina creativa i fàcil, que ens despertarà els sentits.   La cooperativa de vi de la Terra Alta, ens acompanyarà amb els vins de Denominació d’Origen.

  El nostre objectiu és de promocionar la consumació dels productes de la nostra terra, i  es per aquest motiu, que l’oli i l’arròs estan presents en aquest esdeveniment. A tot això, és té que adjuntar  un valor natural dels productes i del nostre paisatge. Aquesta és la raó, per la qual els nostres cuiners volen mantenir vivent la tradició de la jornada del llagostí, la difusió del país i entre altres els nostres visitants, una cuina rica i plena de sabors.

   

  Ruta del tast

  Descripció: la ruta del tast, no es exactament una jornada gastronòmica, però és íntimament unida amb esta. La ruta del tast, té una durada de dos fins de setmana  , on tot el mon podrà gaudir de la gastronomia selecta. En aquest cas, el mateix usuari es desplaçarà en el mateix establiment per a poder degustar i conèixer al mateix temps el nostre poble. A demés, durant aquests dies, esperem transmetre els nostres valors, tradicions i la nostra singularitat com a territori.Sant Carles de la Ràpita Terres de l'Ebre Guanya un viatge amb #saboreaespaña Conta'ns la teva aventura