Llocs emblemàtics

Llocs emblemàtics

 • Passeig Marítim:

  El passeig comença en una zona extensa i verda vora el port nàutic, anomenada el parc de Garbí. Segueix vorejant totes les platges, passant per un pont sobre l’aigua i dóna la volta a l’antic far. És tracta d’un passeig exclusiu per a vianants, ciclistes, esportistes...etc.

   

  La plaça del Mercat

  Aquesta zona ha estat en origen uns dels punts neuràlgics de la ciutat. S’hi aixecava el castell, “mig fortalesa mig ermita” construït pels sarraïns, lloc de culte que seguí sent motiu de pelegrinatge dels musulmans anys passat de la recuperació del territori i el convent de les monges San Joanistes sota l’advocació de Santa Maria de la Ràpita. També s’hi aixecà la Torre de la Ràpita, de vigilància; s’hi construí la bateria que protegia la ciutat i l’entrada al Canal de Navegació; L’hospital que tant de servei va fer en temps de moviments de forces; la Casa de Sanitat, etc.

  La construcció del Mercat, inaugurat l’any 1971, va suposar l’enderrocament del que quedava de l’antic hospital, el trasllat del brocal del Pou de les figueretes i la desaparició del llenç de muralla de la part de llevant tot reforçant la volta que dóna al fossat on poc a poc hi anava caient la pedra de tall de la muralla.

   

  Mirador de la Guardiola

  L’antiga torre de vigilància situada al cim del puig conegut per “la Torreta” de        116m, que protegeix la ciutat per ponent, és punt indicat per admirar la panoràmica del Parc Natural del Delta de l’Ebre. Es recomana visitar aquest punt abans d’iniciar la visita al Delta, ja que és el punt panoràmic més proper al Delta.

  Es divisa el Riu, les llacunes de l’Encanyissada, la Tancada, la platja del trabucador, la reserva natural de la punta de la Banya, les Salines de la trinitat, la Badia natural dels alfacs amb els seu vivers de mol·luscs etc...  En dies clars la panoràmica s’allarga pel litoral des del Castell de Penyíscola fins al cap de Salou.

   

  Far de la Ràpita

  El far età situat a uns 800m al sud de la població. L’edifici és d’una sola planta quadrada de 13 x 13m, sobre la qual s’eleva just enmig la torre cilíndrica que sosté la llanterna. El far va començar a funcionar el sistema òptic actual data del 1975.

   

  Les casotes i la Dàrsena del canal de navegació

  Conté les antigues instal·lacions i magatzems  vinculats al canal de navegació construït entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita per salvar els bancs de sorra de la desembocadura de l’Ebre. Al seu costat podem trobar el moll i les restes de l’enclusa i de la gran dàrsena que també hi havia en aquest lloc. Actual edifici esta totalment rehabilitat per a properament ubicar el museu del Mar.

   

  La llotja de peix i  el Port Pesquer

  Es tracta d’ un edifici modern construït al mateix port pesquer, on es pot veure l’ arribada de les barques i els mariners amb tot el peix i marisc preparat per a la subasta.

  La subasta, avui en dia es mecanitzada, però, fins fa poc, encara es podien escoltar el cant dels preus, que eren tallats pel crit d’ un comprador. El visitant podra disfrutar de la venda de peix en directe des d’ un pasadis al 1er pis que rodeja la cinta transportadora de peix i des d’ on es divisen les grades amb els compradors.

  L’ hora d’ arribada de les barques es a partir de les 15.00h de dilluns a divendres. La millor hora per a veure la llotja en acció es a les 16.30h aprox.

 

Conta'ns la teva aventura Guanya un viatge amb #saboreaespaña Terres de l'Ebre Sant Carles de la Ràpita