Museus i centres d'interpretació

Museus i centres d'interpretació

 • Església Nova, centre interpretatiu de la ciutat

  El que es vol donar a conèixer en aquest centre és l’ història i l’ evolució de Sant Carles de la Ràpita, a tots els nostres visitants i la gent de les nostres terres.

  S’ ha de dir que l’ edifici on es troba ubicat va esser declarat monument històric artístic des de l’ any 1984.

  Museu de la Mar de l'Ebre

  El que es preten en aquest museu és revaloritzar, valoritzar i projectar la pròpia identitat marítima i història locals.

  Els quatre eixos temàtics són la geologia de la plataforma continental, els ecosistemes marins costaners, l’activitat marítima i pesquera a la mar de l’Ebre i la història del municipi.

  Els materials dels quals podem disfrutar ens il·lustraren en l’ antiguitat i continuitat del tràfic comercial en la mar propera, en una exposició de tipus històric.

  També podem trobar troballes procedents del mar com son àncores, nanses, eines per cosir xarxes...

  L’Emplaçament d’aquest museu es l’edifici de Les Casotes. Va ser construït en la segona meitat del s. XIX,  per la Reial Companyia de Canalització i Recs de l’Ebre, i s’ha mantingut inalterat sense reformes posteriors fins a l’ actualitat.

  S’integra en un entorn i un complex més ampli que inclou altres elements patrimonials destacats: canal marítim, moll i dàrsena, encluses, casetes dels guardes, etc.

  D’un costat, pel simbolisme i situació de l’edifici, s’adapta millor com a contenidor de la proposta temàtica, permetent mantenir l’equilibri entre el seu caràcter històric i la seva adaptació potencial als nous usos.

  L'horari de visita del museu es de dimecres a diumenge de 11h a 14h i de 16h a 19h

  E preu d'entrada es 2€ pax indivual, fins a 7 anys gratuït, a partir de 7 anys fins a 25 anys i jubilats 1€.

  Adreça: Plaça Agustí Vizcarro s/n

  telf. 673522901/673522902

  info@museuterresebre.cat/ www.museuterresebre.cat

   
 

Guanya un viatge amb #saboreaespaña Sant Carles de la Ràpita Terres de l'Ebre Conta'ns la teva aventura