Receptes

Receptes

 • La capital de la cuina marinera

  Sant Carles de la Ràpita ha estat reconeguda com la capital gastronòmica de les Terres de l’Ebre. Tradició i modernitat s’uneixen en aquest racó del mediterrani, on el mar serveix la matèria primera fonamental per nodrir la cuina local.

  La qualitat dels productes de la mar i el bon servei dels restauradors han convertit Sant Carles de la Ràpita en la capital gastronòmica de les Terres de l’Ebre. El llagostí és un dels seus productes pesquers més coneguts i apreciats. Resulta excel·lent com a ingredient d'un gran nombre de plats, però, la seva qualitat fa possible una de les receptes més típiques i senzilles: el llagostí torrat, fet a la planxa sobre sal grossa. A més, la badia dels Alfacs és un dels centres productors de musclos i ostrons més importants de Catalunya. S'hi poden degustar plats d'aquests mol·luscs condimentats amb salsa, a la marinera, empanats o gratinats, sabors i textures que estimulen el paladar. Avui dia, recollint l’herència de la tradició gastronòmica marinera, els principals restauradors i productors de la ciutat s’agrupen sota el paraigua del Col·lectiu de Cuina de la Ràpita – Delta de l’Ebreque es distingeix per oferir un servei de qualitat i de proximitat, arrelat a la cuina del territori.

   

  Del mar directe al plat

  Els peix fresc, acabat de pescar, té mil sabors. Per això, els pescadors de Sant Carles de la Ràpita ofereixen la possibilitat de pujar a les seves embarcacions per capturar i degustar els productes de la mar al bell mig de la badia natural dels Alfacs.

  Pujar en una autèntica embarcació de pesca esdevé una gran aventura que permet descobrir, des de l’aigua, l’entorn natural de la Badia dels Alfacs i del Delta de l’Ebre. Però a més, facilita el contacte directe amb la gastronomia local i la feina dels mariners. Els turistes hi aprenen les nocions bàsiques de les arts tradicionals de pesca —les més respectuoses amb el medi ambient— i els més agosarats, fins i tot, les poden posar en pràctica per intentar capturar algun peix. Com a activitat paral·lela es pot participar en una ruta per les muscleres, un itinerari que combina un creuer per la badia dels Alfacs i per les salines de la Trinitat, amb parada en una de les muscleres instal·lades a la riba interna de la badia, on s’hi serveix una degustació de musclos i ostrons, frescos, acabats de treure de l’aigua. Un brindis amb cava acompanya aquest esclat de sabors mariners, mentre es gaudeix dels paisatges més verges del Delta de l’Ebre.

Sant Carles de la Ràpita Terres de l'Ebre Guanya un viatge amb #saboreaespaña Conta'ns la teva aventura